Printer Friendly Version Ministar Dačić i ministar odbrane Iraka Hajali o potencijalima za unapređenje saradnje dve zemlje @ 4 November 2017 11:24 AM

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Irak sastao se danas ministrom odbrane Irfanom Mahmud Hajalijem.

Obostrano su istaknuti tradicionalni odlični prijateljski odnosi između dve države i njihovih naroda.

U razgovoru, ministar Dačić je podvukao važnost poštovanja teritorijalnog integriteta Republike Srbije i Republike Irak i međusobne podrške na međunarodnom planu.

Ministar odbrane Republike Irak Irfan Mahmud Hajali je zahvalio na podršci koju Srbija daje borbi protiv terorizma kroz učešće u Globalnoj koaliciji protiv terorizma.

Obostrano je zaključeno da su potencijali za unapređenje saradnje između Srbije i Republike Irak veliki u brojnim oblastima, a posebno u obnovi infrastrukture i razvoju poljoprivrede Iraka i obrazovanju.

Posebno je istaknuta veoma dobra saradnja dva Ministarstva odbrane i dve vojske, kao i važnost koju Irak ima za srpsku namensku privredu. Ministar Hajali je podvukao i važnost stalnih kontakata između dve države na svim nivoima i sa tim ciljem je prihvatio da poseti Srbiju u najskorije vreme.