Printer Friendly Version Сусрет амбасадора Србије са министром одбране @ 8 April 2023 10:55 PM

Амбасадор Р. Србије Урош Балов сусрео се 04.04.2023. год. са новим министром одбране Р. Ирак Табитом Мухамадом Ал Абасијем (Thabet Muhammad al-Abassi) и том приликом су саговорници разменили мишљења о актуелној политичкој и безбедносној ситуацији у Р. Ирак и региону, као и о глобалним кретањима и њиховом утицају на билатералне односе две традиционално пријатељске државе. 

На самом почетку сусрета амбасадор је честитао на избору и пожелео много успеха у раду, имајући у виду све безбедносне изазове са којима се сусреће Р. Ирак у сектору одбране, посебно након завршетка ратних дејстава и победе над ИСИЛ. 

Министар је изразио велико задовољство напретком у преговорима о сарадњи са српском компанијом Југоимпорт - СДПР и нагласио је да то отвара врата додатној сарадњи две државе у области одбране и безбедности.

Министар је на самом крају сусрета изразио и спремност да посети Р. Србију и да се на лицу места лично увери у велике капацитете српске одбрамбене индустрије, као и упозна са најновијим технолошким достигнућима српских експерата у овој области.